Stormig flygarhelg

VIlken helg vi har - härligt med ledighet, det tackar vi för !
Vi började torsdagen med storstäd, fönsterputsning, moppekortskörning ( inte jag då, men storkillen och maken;-) samt mellankillens skolresestart. Han har kommit hem idag efter en intensiv helg med sina vänner. Skoj verkar de ha haft, de flesta i alla fall.
Vi andra städade som sagt, sen drog vi till stugan i fjällen - där har vi inte varit nåt i vinter , förutom den snabba svängen på sportlovet då vi sov över en natt men åkte hem innan frukost dagen efter då det visade sig finnas magsjuka bland husfolket.
Så med vänner fick vi mysa in oss i stugan - dock så fungerade inte tv´n- lite surt men vi kunde se filmer i alla fall. Fredag morgon klev vi upp och åkte över till Norge- shoppade lite och fikade lite, regnet öste ner men oss gjorde det inget. Väl framme i stugan möttes vi av den hungriga storkillen som varit kvar i stugan och vart ute med båten och klyvit lite ved samt cyklat med Sivan. Gott grillat till middag och en film till.

Lördagmorgon skulle vi mysa en stund innan vi packade ihop och drog hem - trodde vi....
Det visade sig nämligen att båten rymt sin kos, borta var den - bortblåst i stormvindarna som drog förbi på morgontimmarna. Maken, storkillen och en av vännerna drog på eftersök efter försvunnen båt.
De körde fast med Nissanbilen efter en lerig grusväg - Nissanbilen som är fyrhjulsdriven - inte var den lätt att få lös den satt där den satt. Under tiden kom affärsinnehavaren till byns lilla fina affär, som varit snäll och lånat ut en flytväst till storkillen affärsinnehavaren undrade om vi hade en båt på drift. Jo visst. Maken, storkillen och kompanjonen som var med fick dela på sig, maken grävde lera med bilen medans de två övriga gav sig ut på joggingtur i skog och mark. Över bäck och över sten. Storkillen i FOPPATOFFLOR.... hur torr var han när han kom tillbaks på en skala.... Men båten var där de sett den - på andra sidan sjön. Så storkillen fick ro tillbaks båten på rätt sida sjön och sen kom de till stugan för att byta till torra kläder. Det regnade ju nämligen - litegrann.
Så efter klädbytet skulle storkillen skjutsas via bil till båten för att ro hem den. En halvtimme senare ringer han och är förtvivlad - det gick inte att ro i blåsvädret som kommit tillbaks. Maken gjorde även han ett försök. Storkillen körde med båtmotorn och maken rodde allt vad han "rådde" med. De åkte bara baklänges.
Så de fick vackert åka till affärsinnehavaren och låna en släpvagn för att få hem båteländet.

Jag var rätt less att vänta innan allt var klart. Vi kom hem till Storuman efter middagstid. Efter en intensiv dag som inte alls blev som vi tänkt.
På vägen hem fick vi se en del bevis på hur otroligt det blåst i vårt län. Här hemma hade en tall utanför oss blockerat vägen och förmodligen slagit sönder en husvagn. Hm trist men så är vädrets makter.

Tur då att denna dagen varit lite annars. Vi har fått göra bort sånt som ska göras och vi har njutit lite av solen.
Kvällen avrundades med korvgrillning i skogen med en mormor. Mys på hög nivå. Så länge Polleneländet håller sig borta.

Ha en fortsatt skön helg. Glad Nationaldag på er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0