allhelgona helg

Nu är vi hemma, efter två trevliga dagar i schellefte, som skönt att göra en sån tripp, hockey var det förstås, och mellanK har förgyllt många stunder för oss, skratta får vi.
Boda Borg idag var skoj, hela familjen som ska lösa problem tillsammans och ta sig genom cellerna i samlad tropp, alla måste hjälpas åt och lyssna på alla, svårt men lärorikt och nyttigt !

När vi kom dit och skulle lösa in oss så sa mannen i receptionen- fem stycken okej det blir si och så mycket pengar  ... eller vänta nu hur gammal är hon ??? Och tittade på lilltjejen.
Ja sex år sa jag, hur så ??? Jo sa han under sex går in gratis.
Okej sa jag och storkillen skojade till det " Hon är bara fem hon har inte fyllt sex än - det är säkert hon är bara fem år. Varvid lilla STORtjejen skriker till MEN JAG HAR FAKTISKT FYLLT SEX ÅR !!! Så inte går det att luras där inte !
Men Boda Borg rekommenderas !!!

Hon lilla K som köpte så snygg klänning och glittertajts i schtaan och var på halloweendisco i kväll - vi hann hem precis. Efter ca en timme ringer hon och vill hem - då är hon nöjd - hon hade ju vunnit danstävlingen. Brås på far sin förstås ;-) när det gäller dans förstås.

Nu är det fingervirkning på hög nivå.
Jag har hunnit vara på gravarna en snabbsväng, det är så fint - men så tungt under ytan....
Blir en sväng till i morgon - efter änglafesten och hockeyn...




Hotellfrukost mmm så gott Hockeyn

0-5a9c7fd68bc5d6e1945b499e23cce1cb.png

Hotellfrukost mmm så gott Hockeyn var som en alags match i Storuman Tolka det som ni vill ... Mellank sa så här - Och våra tränare säger att VI grötar ihop oss Kolla på de här ! Sivan har det gott hemma nu laddar vi för Boda Borg :)


hockeymorsor

Är ett speciellt släkte, vi hejar och skriker - och vad händer då ? Jo ungarna vann ju sin match mot Villis ikväll - med 4-3, najs ! Trots lite strul för sekretariatet och en domare som måste käkat citroner till middag och druckit ättika för surare har jag aldrig skådat - inte mot spelarna så mycket men mot de linjemän han hade med sig och sekretariatet... men men - hockey är hårt hett och hintensivt !

Ja ja det var den här kvällen, och i morgon bitti bär det av mot Schtaaaan schellefte där vi också ska se hockey, elitserie då - lite mer intensivt på plan och nästan lika spännande - men jag blir sällan lika hes på elitseriematcherna!
Vi blir kvar till på fredag då vi ska på Boda Borg hela familjen- jag håller tummarna att jag inte blir riktigt sjuk innan dess utan att jag klarar mig ! Och resten av da family förstås.

MellanK har haft show idag - i sitt esse ;bl a  När jag bad att han skulle lämna korv och godis till brorsan i omklädningsrummet efter matchen så sa han - Ja bara det inte finns nån skylt där det står "snyggingar förbjudet " för då kommer jag inte in !

Jag tycker inte om när jag hör talas om trakasserier - inte i nån form.
Och jag säger det igen - skulle mina barn av nån anledning förekomma i nån sorts diskussioner så vill jag gärna veta ! Så jag är informerad och får ta tag i saker och ting !
Jag vill inte gå omkring och vara den som får veta sist och jag är inte den som blundar för att det händer saker och ting. Jag vet att det finns familjer där man inte gärna vill veta sånt här - men jag vill !



Förresten - det är en tjej som heter Malin som säljer Blingo, och kortet är taget i närheten av Laisbäck.



Är ute en runda med Sivan Det är e

0-7dfdada28a943c216d98bac6adbfbb86.png

Är ute en runda med Sivan Det är en fantastisk dag ! Känner mig inte helt okej Men den här dan tar jag vara på så gott det går:) vi sprang på ett kulturminne :)


inte helt ok

Ja alltså då menar jag inte konkurrenten 500 meter nedanför...
Som jag var lite irriterad på idag - inte de som är på plats där - utan de som jobbar på det stora kontoret i Stockholm- men det löser sig till slut !
Nej jag känner mig inte riktigt helt okej, tog mig på box fast jag hade mina farhågor om det var riktigt smart eller inte.
Man känner att krafterna inte är där de ska vara och jag blir bara på dåligt humör.
Jag började nästan frysa till slut, fast svetten lackade rejält, och när jag mådde illa - då klev jag av, men jag var i alla fall där! Och det var bara en låt kvar när jag gick- så det är väl okej.

Och jag som hade lite planer för morgondagen! Men vi får väl se vad morgondagen har att bjuda på när det gäller ork och vilja !

Lilla K var på ridlekis i dag i alla fall - hon trivs där !

Godnatt !



Giuliano fem år

Jag hoppas verkligen han tycker det är roligt själv ! Men duktig är han inte tal om annat !

Nån som ser och hör Barnen ?!

Illa illa mycket illa - varför ser det ut så här egentligen ??? Är det underligt om världen ser ut som den gör ! Och det händer tydligen att barn i närheten av mig inte får den hjälp dom efterfrågar eller behöver ...



homeparty

var på klädparty ikväll, blingo Mycket fina kläder, däremot kanske lite dyra kläder, men bra kvalitet.
Så naturligtvis blev det lite shopping, lilla K var med så det var hon som fick beställa lite ...
Sen är det ju trevligt att träffa folk ! Och fikat inte att förglömma !
När mellanK hörde att jag skulle på klädparty så undrade han om verkligen vuxna kunde vara på sånt också, han trodde det var nåt ungar gjorde- klädde ut sig i roliga kläder, drack dricka och åt kakor- så nästan rätt hade han ju !

Lilla K hade pysslat på fritids idag- scrap booking- skoj att de får prova på sånt också !

Nu blir det att läsa boken - vill göra slutpå den för det är spännande !

I morgon blir det jobb, till strax efter lunch sen är det ridlekis och sen ska jag faktiskt vara ledig onsdag torsdag och fredag ( så gott som ) - vi ska ju t Skellefteå på torsdag och fredag - ishockeymatch, hotellnatt samt boda borg , eller boda boo som det heter nu under halloweenveckan.
Skoj ska det bli !

Klämmer nog in några skogsrundor med Sivan också !

Gud vad jag planerar, man ska vara ledig ett par dagar men de är fullspäckade med aktiviteter, så nån vila är det ju sällan tal om... Ja ja that´s life and i like it !

Håller på planerar aktiviteter för Maken också- en hel vecka - hoppas jag får ihop det - gäller att jag har mina arbetskamrater med mig ! Ressällskap är redan ordnat ! Det är bara det att jag skulle vilja med själv också ... men nu får Maken åka själv, om jag får ihop det vill säga !






Söndagkväll

kroppen fattar som inte att det är vintertid... eller så är det precis det som man känner, jag är trött fast vi sovit länge , vi har varit ute i friska luften och klockan är bara nio nu.

Vi vaknade tidigt eftersom maken och StorK åkte ut i skogen för att leta jämthunden Frasse som varit borta sen i går förmiddags vid tiotiden- de hörde inget - såg inget på pejlen och hunden var som uppslukad av jorden.
Tankarna snurrade nog för oss alla här- det är ju bara ett år sen en jaktkamrat förlorade hunden när isen lagt men brast under hunden som försvann och hittades flera dagar senare.
Det ville vi INTE vara med om.
Som tur var Frasse ut på vägen så vid 11 tiden i förmiddags visste  vi att han var välbehållen.
Annat var det för andra jaktgrannar där det tydligen blev en olycka och en jakthund blev skjuten igår ... tråkigt !!!
Jag och lilla K har varit på ridlekis första lektion för den här säsongen idag- Åh vad hon var glad - det har hon längtat efter !!! Sen blev det middag och efter det så var det hockeyplan i nästan två timmar ! Det är så roligt att det är så många barn som är där och åker, verkligen roligt !!!

Sen skulle vi se andra delen på Johan Falk ikväll - såg första delen igår, men så funkar inte filmen - trist ! Måste prova igen i morgon tror jag.
Lättlurad är man men den var faktiskt bra ! Jag såg film igår och lilla K bakade blåbärsmuffins - alldeles själv ! Efter recept som dom använt på skolan ! Jag är imponerad!
Nu blir det sängen och en bok istälet t Med islänningen Indridasson!

Sov gott på er !

 

Var är Oskar ???

Jag har faktiskt träningsvärk idag! Skönt !

Dagen idag har gått fort- inte fick jag gå ut och äta lunch med maken heller som han yrade om i arla morgonstund- nej vet ni vad jag fick för lunch !?
Jo en korv på S-O macken- inte är det det sämsta - en grillad i chicagobröd med gurkmajonnäs och johnny´s senap ! Smaskens ! ( Men inte som en lite halvromantisk lunch på en lunchservering direkt )
Men men vad är väl en bal på ...

Jag hann undan en del på jobbet i alla fall.
Hann med mina två barn på Akkan dricka en kopp kaffe med vänner och fira att höstlovet är här!

Jag har varit på hockeymatch - varit speaker - en lite halvs(n)urrig sådan men jag var inte ensam om det i sekretariatet OCH jag och domaren var väldigt samspelta - vi förstod varandras teckenspråk och miner så - summan av kardemumman var väl att det var en godkänd seriepremiär - från vår sida.
Hockeyspelarna gjorde en Väl Godkänd första match. De vann med 9-2 och spelade väl i mitt tycke en bra match storK fick tydligen peta in 3 mål, fast han har bara poäng på två av dem- som sagt det var lite s(n)urrigt .
Jag är stolt mamma - fast det är jag ofta - jag är glad över mina barn även om vi inte alltid har samma syn på saker och ting !
Storkillen var INTE så nöjd över att jag spelade Gullan Bornemarks slagdänga på uppvärmningen- men de andra uppskattade den i alla fall !





Godnatt på er !

Lilla K saknar sin bästis- hon har pratat med henne två gånger i telefon i kväll redan... de ska vara borta till måndag tror jag ... oj oj

partnerbyte

Jag som tänkte berätta för er igår hur lyrisk jag var- men blogg.se var så trögt så jag gick isäng i stället.
Tänkte berätta ;

Jag var så glad över att jag tog mig tid - trots att min ordinarie partner var sjuk, jag fick en ny partner- en som nån tyckte att jag passade bra ihop med.
Och vet ni - det var så bra !!!
Snacka om att man kan passa ihop fast man inte tror det- som handen i handsken Det var lite fnissigt och så där ni vet -man känner sig för ifrån början... Men sen när vi fick till det så gick det utav bara farten !!!
Min tillfälliga partner var suverän - jag är så glad !
Att hålla på rätt ställe med rätt känsla, att hålla tillräckligt hårt och göra rätt saker på rätt sätt.
Det är inte lätt och speciellt inte när man inte känner varandra så väl- men jag tror vi lyckades - båda två !
Peppning är också viktigt - och att tala om hur man vill att det ska vara för en själv !
Jag kom fram till att det nog är viktigt med partnerbyte ibland ! Inte för att jag vill byta bort min stadigvarande - vi trivs alldeles förträffligt ihop. Men ibland när den andre får förhinder och man vill själv så - är det tur att det finns andra ! Och man kan få behöva tänja sina gränser ibland och prova nya ställningar - nya sätt att göra saker på , att man inte känner varandra utan och innan som jag gör med min favoritpartner.
I vanliga fall med min favoritpartner så vet jag precis vad som ska hända och när, jag känner varje steg, varje minspel och varje andetag.
Jag tror inte på ett partnerbyte varenda gång man ska till - det är nog bra med nån sorts kontinuitet .
Men i somras provade jag också några andra än min vanliga - som var på semester - och det var också bra !
Sen är jag glad att gårdagens partner är en erfaren en. Det går bra med nya också men igår - det var som - magiskt :0)

Jag gör det gärna igen - och igen ....

Sen måste jag skryta på instruktören - för det är ju boxingen vi pratar om - det var ett kanonpass igår !

Idag är det fredag ; jobb , maken pratade om att bjuda ut mig på lunch, sen ikväll kl 19 blir det hockey - storkillens lag ska spela match mot Åsele


Sega chokladrutor !

Härligt sega rutor med frasig yta!

100 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

1) smörj och bröa en ugnsform med måtten 20-25 cm
2) smält smöret på svag värme
3) vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret
4) Blanda mjölet med kakao,  vaniljsocker och bakpulver Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten
5) Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter i 150 g


Smaskens !

i love spotify

Vi spelar och har köksgolvsdisco, sjunger och mimar - skoj !
Kan behövas när vi idag fick sorgliga nyheter- ingen närstående men en fin människa som jag tycker om har blivit väldigt sjuk - och prognoserna är inte bra.
Tycker att det varit många som följts åt nu ... det är äldre människor men det spelar ingen roll mer än att det är den vägen vi vandrar alla så småningom... men sorgen och saknaden är densamma...
Jag tror att det var enligt den samiska tron så är det så att så länge nån minns en och pratar om en så lever man vidare... jag kan tycka att det är rätt fint.
Jag minns och jag pratar gärna om de människor som jag saknar !

Idag har jag fått med mig maken ut i skogen för att hitta rådjur, vi gick och gick - gamla spår hittade vi och Sivan var lite intresserad. Maken var dock inte så imponerad av hennes sök hon höll sig kanske 50 meter bort som längst.
Så åkte vi upp t Sörle och efter vägen där så var det färskare spår så på vägen hem så stannade vi och släppte henne på de spåren - och wihaa hon tog på spåren och drog iväg i alla fall kanske 200-300 meter bort i alla fall.
Hon rotade på och var väldigt intresserad - men det hann bli mörkt så vi packade ihop och åkte hem !
Förhoppnigsvis hinner vi fler försök !

Nu ska jag röja lite innan jag landar framför den arge snickaren som går på 5an ikväll .
Förresten har jag bokat trevligheter inför nästa vecka med min familj. Torsdag till Fredag !
Najs - hoppas få med mig fler vänner så vi kan tillbringa lite tid tillsammans !

Ibland tycker jag om hela världen - just nu är det så ! Jag tycker om er alla ! Puss på er !!!


 


Jo nu är tisdagen över

Tack för kommentarerna ! Det värmer !

Mammsen är inte kry- kram på dig, och sköt om dig !
Sen håller jag alla tummarna för att trillingarna stannar i magen minst två veckor till - skulle vara skönt om de inte kom alldeles för tidigt !
Och att den familjen får må fortsatt bra !!!
Har varit och fått hjälp med ryggen idag - skönt men det är ömt- speciellt efter en boxing där hjärtat och hjärnan ville mer än kroppen... men men nya tag nästa gång !

Sen hoppas jag att jag får ro några projekt i land i morgon !

Skulle ju berätta om Storkillen som var ute med en av våra jaktkompisar i söndags.
De här killarna ( StorK och kompisen ) har följts åt på många jaktäventyr och jag är så glad att storkillen får följa med där, han har det  väldigt bra ! Och trivs ! Tack för det !
I alla fall så vill ju gärna StorK gå själv om det finns möjlighet, om mamman ( jag) kan och villfölja med så går det bra, jag agerar ju egentligen bara skytt och sällskap.
Det är storK som styr !

Men nu var jag ute med Sivan och kollade lite spår- letade rådjursstek m a o.

Så storK går själv med Essohunden och jaktkamraten med en annan. StorK har restriktioner att - om du får  upp nåt - då ringer du så kommer jag och så tar vi den !!!
Det är inte lätt att som jägare inte få bära vapen ! Men storK vill ha det så här!
Så ringer storK och undrar om jag kan komma när jag är klar där vi är hunden har varit borta länge och gått över blå vägen vid " Verners kroken" - och eftersom  vi är i stort sett klara så ger vi oss iväg uppöver landet plockar upp storK och åker för att leta Essohunden.
När vi åker förbi jaktkompisens bil så är Essohunden där i närheten ?! Han kommer ut till oss, så storK säger " Du får skjutsa oss så tar jag om och går in igen - jag tar honom på golvet i framsätet !
Okej säger jag - intet ont anande, väntar medans storK stoppar in hunden i bilen och ska precis sätta sig själv.
Då lutar han sig framåt och rynkar på näsan - utbrister ett " Åh fy F-n"
I samma ögonblick känner jag detsamma- hunden har rullat sig i skit ... fatta hur han luktar.
Och hur det luktar i bilen sen jag skickat ut dem.
StorK fick gå till Buktestjärn och kasta i hunden i vattnet.
Han var inte nådigt lite arg kan jag säga.
Han skulle skriva "ett brev till de som tar hit såna där bärplockarturkar " ( tror inte han vet vad han sa för han var väldigt arg ) " de måste lära dem hur man gör när man skiter i skogen!"
Ja han var inte nådig i orden !

Och inte blev det nån älg den dagen!
Men nya försök väntar till helgen ! Om vi alla är friska och krya !


Sivanmys innan man får skjuts på t

0-2055d028b3de73b92023ffc5368988f7.png

Sivanmys innan man får skjuts på träning :)


Tiden och livet !

Jag solade ikväll medans lilla K var på barngympa.

Då kom jag på en Annaism- den handlar om att vi gör massor jämt och att man ofta säger att man "har fullt upp -men det är ju som vanligt "
Att jag ibland känner att jag jämt är uppbokad och nästan måste ursäkta mig för att jag inte har tid med vissa saker, att jag ibland har så dåligt samvete för allt som jag skulle vilja hinna men prioriterar bort. Jag hoppas det nu framgår att jag gärna gör allt det här men skúlle vilja hinna mer ändå. Och att det ibland känns som att man ska be om ursäkt för att man engagerar sig. Men jag vill så mycket och tiden är så kort. Så ibland har min mamma sagt " när hinner du träffa barnen nån gång då ?" Men oftast så ingår de ju i mina åtaganden.
Men som sagt jag har roligt - och jag har det gärna så här, skulle bli tomt att inte ha nån uppgift !

Men så kom jag på min "annaism"

Jag fyller inte livet jag lever med tid- jag fyller tiden jag lever med liv.

Bra eller dåligt - därom kan man tvista.
Men jag skulle inte vilja bli sittandes hemma utan att ta mig för saker och ting med mina barn - och för att få lite värdefull "egentid", när jag nu kan! Det är ju också en fin fördel att jag har möjligheten !

Nu har mellanK och kompis"bakat " de är nästan klar med chokladkolan och först nu kom de på att de har godislöfte båda två... men de fick dispens. Den här gången.

I lördags lagade jag en god köttgryta - men den gillades inte av barnen så jag klagade lite över att "här står man och gör sig till och så tycker ni inte om min mat - snyft !"
Då klappar lilla K mig på kinden och säger " men lilla mamma jag älskar gröten du kokar !"

Jo tack för den !

Jag har fortfarande ont i nackaxelfästet och det är nåt som ligger fel- har beställt en bok som heter stora Stretchboken - skriven av Kristian Berg och jag ska läsa den - men jag har beställt tid  hos C R i morgon också - så kanske det blir lite bättre - det är inte skönt precis. Och jag som ska boxas i morgon...
Men jag låg på spikmattan igår och - tro mig den ger resultat!




snöfall - igår var det barmark! Ha

3ec27ff4ab759cf25eb4e9834626d59d.png

snöfall - igår var det barmark! Har varit m Sivan t slussfors där vi har veterinären. Det var inte nåt trevligt väglag o dessutom renar ! Sen har jag konstaterat - återigen att storKillen är väldigt lik sin pappa - till sättet oxå - glömsk o småslarvig ... För det är inte jag ;)


Sköna s(l)öndag

Ja i morse sov vi en stund längre än vad vi brukat göra de senaste helgerna = skönt !
Vi hade en trevligt lördag - lilla K var m kompis hela dagen, vi var ute på shoppingspaning på samhället- ska ta med barnen en sväng för det är de som är i klädnöd.
Själv fikade jag m vänner på Akkan och surrade länge.
Åkte  hem och gjorde middag innan vi drog på runda- födelsedag i Stensele.

Hann åka förbi och surra på annat ställe också innan vi landade i soffan i tron att Lördagskvällen var till ända- då dök det upp tre grabbar i sina bästa år ?! som surrade lite jakt och lade upp taktiken inför dagens runda.
Nu var det ju bara storK som skulle ut men det är ju nog så viktigt !

Idag har jag än så länge hunnit stuva runt lite med dammsugaren och halvplocka lite- tycker i o f s att jag gör inte mycket annat " surläpp "

Snart blir det bio m lilla K.

Ibland blir jag fascinerad av det liv folk lever runt omkring mig- jag är glad att jag har det som jag har det - jag uppskattar mitt.
Det hoppas jag att andra runtomkring mig också gör för vi har det rätt bra de flesta av oss.
Och kanske inte ska klaga så mycket.
Nu tycker jag i o f sig att det är tillåtet att klaga ibland för det ska gå upp och ner. Men det kan inte bara vara svackor jämt och ifall det är så- kanske man bör titta över sig och sitt.
Hur man själv är- och inte bara lägga skulden på andra !!!

Färska frukostmuffins inspirerade

0-13b94187a79192d7c819c2a4542fb72e.png

Färska frukostmuffins inspirerade av Hera smoothie m blåbär o hallon, middagen står på spisen solen skiner- vilken härlig morgon :)


Ångest och skräck !

Jag är klar med tandläkaren för den här gången- och jag överlevde.
Vi pratade om det på jobbet sen jag varit iväg för jag tror inte de förstår vilken pers det är för mig att varje år gå till tandläkaren.

Jag är orolig flera dagar i förväg försöker hitta alla möjliga ursäkter för att slippa gå dit, jag vill hitta en ny tandläkare, jag gör det sen, en annan gång, jag är nog lite sjuk ändå, jag har ont i nacken så jag kan nog inte gå till tandläkaren i morgon. Allt möjligt försöker jag hitta på. Jag önskar för varje telefonsignal att det ska vara från tandis och de måste skjuta upp mitt besök. Jag kan inte sova, jag är arg och irriterad ( vilket maken och barnen påstår är mitt dagliga sätt att vara ) jag fräser och är väldigt fokuserad.
Sen sätter jag upp skräckscenarior där alla mina tänder ramlar ut, de måste dras, jag känner efter och det gör ont i alla vinklar och vrår i tandraderna..

I morse när jag vaknade efter en orolig natt så var jag skakig ännu mer irriterad, lätt vit i ansiktet.
Jag brukar inte kunna fokusera på något annat än vad jag ska göra hos tandläkaren.
Jag hade kaffegäst på jobbet precis innan och jag tror inte jag sa nåt vettigt, jag vet inte riktigt vad vi pratade om.
Hela mitt jag går in i mig själv.
Min mamma ringde i morse och frågade hur det var- jag kunde nästan inte prata för jag höll på att börja gråta.
Det är fruktansvärt !
Jag kunde inte äta eller dricka nåt innan jag skulle dit kl 10.

Och när jag kommer till tandläkaren fullständigt skräckslagen, skakig i knän och armar och gråtfärdig till tusen. Jag hade packat fickorna fulla med servetter ifall jag skulle behöva snyta och torka tårar.
Så säger de så vänligt - välkommen och varsågod.

Då är man ju alltså så väluppfostrad så jag säger - TACK !
Och när jag kommer in till tandis så säger han Varsågod och sitt !
Och vad tror ni man säger - TACK ! Hur sjukt är det !

Men det gick faktiskt bra ändå, jag fick bedövning och de fixade två spruckna lagningar - sen var det klart !
Och jag kunde börja andas igen!
Då säger jag ju naturligtvis igen- Tack så mycket !
Hur korkat är det ?????? Tacka fast man mått så skitdåligt i flera dagar .
Men nu är jag nöjd - jag överlevde med alla tänder i behåll - och det är ett år kvar till nästa gång !


Storkillen har spelat träningsmatch ikväll- de vann ! Och storkillen fick både pytsa 2 gånger och göra 2 ass.
Han är nöjd ! Jag hann tyvärr inte se så mycket då jag var på väg på boxing-som för övrigt inte gick så bra - men det kan bero på all nervanspänning och allt ont som jag haft sista dagarna (klaga klaga - men det går över )

Lite smådrygt ... eller

Ja- idag känns det så- lite smådrygt ... men det kanske är bra man har såna dagar också, så man kan njuta av de dagar som inte är smådryga.

Jag har ont- i nackaxelfästet på min högra nackaxel. ( Eller kanske det heter Nacksel? ;0)
Har ätit ipren, lagt liniment, slitit, dragit, töjt, stretchat, men inget som riktigt gör susen.
Jag hoppas det ger sig, jag vill väldigt gärna boxas i morgon - det kändes ju rätt småbra igår!

Jag har varit ute med Sivan i skogen- massa rådjusspår = skoj, inte purfärska = mindre skoj , Sivan håller sig högst 70 meter bort = Jättemindre skoj.
Men det kommer, önskar oss bara en klöv från ett rådjur eller kanske ett helt rådjur som vi kan få släppa på och få lite Realitykänning...

Jag är sugen på choklad men har godislöfte = jag kom med det briljanta förslaget att mellanK med kompis skulle baka - sega chokladrutor.
De bakade och fixade, väntade medans kakan var i ugnen - tjatade om grader hit och värme dit, så till slut lyfte jag på min chokladskriandesugna kropp och spanade läget.
De hade inte ens fått igång ugnen, och när vi satt igång den och fixade så tog det ca 4 minuter så var översta lagret bränt = jag fick rycka in igen.
Men det blev klart till slut och nu fick vi mätta lite chokladsug.

Sen gruvar jag för morgondagen- gruvar, biter naglar, ont i magen, skakar, darrar, gråter om vartannat...
Kl10 ska jag gå till Skidskyttepappan som gillar att titta folk djupt i munnen- jag gillar INTE när han vill titta i min mun. Men jag har hört om nåt lugnande... måste kanske kolla upp saken.
Gaaaaa

Och mitt upp i alltihopa så hamnar jag på en sida där det finns bilder, musiken på min dator snurrar, allt påminner och tankarna kommer, du skulle varit kvar !
Du skulle inte vara borta- det är så svårt att förstå att det är oåterkalleligt.

Gråt !





Storkillen o jag är ute o spanar e

0-77d354c5827275561eb0ed4ef277d515.png

Storkillen o jag är ute o spanar efter rådjur :) mycket spår men inte jättefärskt ...


Lite trött är jag

Var effektiv på boxingen kändes det som - bara vissa övningar som jag inte riktigt får till - får jobba på det !

Har fått hela kontoret piffat till och ommöblerat idag - maken och bästa Jocke hjälpte mig, maken var springschas och Jocke organiserade upp datorhärvan - så nu är det riktigt bra där inne på mina 1.7 x 3 meter med hyllor på alla väggar ...
Vännen undrade hur jag kunde möblera på nåt annat sätt där inne än som jag haft det ... det är verkligen trångt - men vi har suttit tre stycken och ätit lunch där- finns det hjärterum så finns det ...
Det är i alla fall så skoj att gå på jobbet när det är lite nytt där. Skulle bara behöva måla där inne... men det var överkurs idag.
Är så skönt att jag fått ut större delen av Statoils datahärva därifrån- jag tordes aldrig röra ormboet av kablar eftersom allt satt i hop kändes det som men nu är det ordning och reda!

Sen har det varit den där kvällen när alla har träning och övning och jobb så - det var nästan skönt att lilla K hade ont i huvudet och var hemma från sin övning- men nästa gång går hon !
( Huvudvärken gick över by the way ) Och vi andra har gjort det vi skulle .

Sen fick jag en hint om nåt skoj som kanske rullar igång snart ... men vi får väl se !
Några dagar till så...

I morgon hoppas jag på att få fara och leta rådjur med Sivan, få se om hon tycker det är nåt intressant ???
Hon är inte sig själv nu- vet inte vad det beror på - trött, törstig, lite smått odygdig ( gör inte sånt som hon var klockren på förut), lite harig för konstiga saker ... vad nu det beror på ...

Glad nöjd och tacksam !

Japp det är jag - och inte för nåt annat än att jag har det bra !
Ditt liv innehåller alla delar ! Var det nån som skrev på FB för en stund sen - och precis så är det !

 Fredagkväll - jag och lilla K var själva hemma ( de andra tre i jaktkojan )- hon  hamnade på disco med  bästis, jag hamnade i hockeykjorran och fick lite aning om hur det ska vara där, ska ju nämligen hjälpa till att hålla i trådarna där i vinter. 
Lilla K ringde från discot två gånger - första gången för att tala om att det var " så fantastiskt skojigt " - jag trodde hon ringde för att hon ville hem.
Nästa gång ville hon vara kvar till slutet - men den gubben gick inte !

Lördagen innehöll käringdag på stallet - kanonroligt som sagt ! Jag är ju en absolut nybörjare på sånt där !
Men lilla K var med och fick rida - hon har ju varit där några gånger så vid middagsbordet talade hon om för mig att - ridläraren som gått med både mig och lilla K sagt- att lilla K var bättre än vad jag var på att rida !!! 
Tjopp svejs sen var det middag med vin och trevliga vänner - satt kvar till kvartöverelva då gick jag hem för jag hade lovat storK att följa med och gå med älghunden idag ...

SÅ kl 06 i morse gick reveljen- vi åkte ut fyra femtedelar av familjen i -9 grader och strålande sol, pudersnö, klart och kallt ! MellanK fick sitta med en av jaktkamraterna på passet - det var snällt !
Jag och storK hann inte gå så långt förrn det var ståndskall åt alla håll- förutom för vår hund- vi satt kvar och passade på ett VÄLDIGT nära ståndskall - är ganska säker på att en oxe gick förbi oss nånstans för det kom en väldigt äcklig doft- ni vet de brunstar ju nu ... usch ! Men vi drog oss ner mot vägen där vår hund var för vi frös nåt så infernaliskt ! Sen tog vi om och gick på ett annat ställe - tog oss en bra bit - hunden försvann - vi satt oss och fikade, så stämde hunden upp i ett ståndskall.
Men jag anade ugglor i mossen och mycket riktigt - det var som sagt en Mink- men innan vi fattade vad det var där under stenarna där hunden - Esso heter han by the way - skällde och gick på som värsta markberedaren.
Det fräste och skrek under stenen- jag trodde det var en mård och storK visste inte vad han skulle tro. Vi ringde maken som aldrig hört dess like, höll fram telefonen så "saken" skrek i luren.
Maken kom och hjälpte oss att få ihjäl den rackaren.

Så ikväll har vi varit på en sånggudstjänst tror jag det heter - till förmån för världens barn. Lilla K sjöng med i Filla Joy kören. Duktiga var de - allihopa som sjöng.
Fick till och med mig maken som bara precis hann innanför dörren efter jaktavslutet när vi var på väg att åka - han frågade lilla K var vi skulle - hon svarade " Till kyrkan och sjunga - jag hoppas verkligen att du tänker komma och lyssna !" Tror ni han hade nåt val  ? Näpp han fick följa med han också !

I morgon är det måndag - härliga måndag ! SKöt om er !

Alltså sen kväll igår - men trevli

2b7dc581994e508075977f863a9e09cf.png

Alltså sen kväll igår - men trevligt hade vi :) tidig morgon i morse - 9 grader kallt Storkillen o jag tog älghunden o hoppades på älg - efter några spännande moment så blev det till slut en - mink?!
Inte precis det vi var ute efter men vi hade en fin dag i solen o den gnistrande vita snön


lilla K var också med på dispens o

0-59d42a82d787c01d83ee60b4e5de3165.png

lilla K var också med på dispens o fick rida - hon älskar det ...


Käringdag på Stallet - jag sitter

1d1abf2d0718b85362558a3a57ec4989.png

Käringdag på Stallet - jag sitter på en häst :) jättebra o trevlig dag jag gör gärna om det ! Tack !


Tjo hej

Redan fredag - den här veckan var alldeles för kort - jag behöver en dag till - minst !
Tur att jag inte gjorde en IKEAräd som det var tankar på!!!

Jag har hittat en massa roliga kort nu - måste bara få hjälp att scanna !

Sivan spårade rådjur igår TJOHOOO !
Björnspåren var inte så intressanta !

Ska iväg och luncha med en pärla / pingla ! Najs !

Åh nu fick jag en BLOSSA glögg - årets !!! TACK !!!


lilla K gånger 2

När vi kom på skolan i morse efter en relativt lång promenad i 2 dm sursnö såg vi att de tagit fram plastmadrasserna och åkte i backen.
Då sa lilla K längtansfullt sådär ... " Åhhhhh jag skulle ha tagit skidorna med mig..."
Snart kommer de fram !
Jag måste köpa mig nya som passar på mig, så vi kan åka i vinter.

Sen när jag hämtat lilla K och vi var på väg in på affären så sa hon;Mamma finns det verkligen Tusenlappar ??? 
Jo sa jag det gör det.
Meeeeen kan inte jag få en - jag har ju ingen !? 
Men sa jag - vad ska du med den till då ? 
Bara ha den i börsen! blev svaret.
När jag då svarade nekande att så stora pengar har man inte bara i börsen utan de sätter man in på banken.
Svarade lilla K - Men kan jag inte få en femhundralapp då ? 
Jag har ingen sån heller ???

Jaaa jag skulle också vilja ha en eller två tusenlappar i börsen bara så där :0) 

Träffade en gammal vän på jobbet idag - var så roligt att träffa henne ! 

Sen var jag ute m Sivan - inga lagda spår blev det - men hon fick spåra färskt älgspår- det gick bra fast hon tog åt fel håll, ganska långt - hur gör man då ? Ska man ta om och visa henne det rätta hållet ???

 

åh vad roligt :)

0-2123fbcc8eac63289b79ea27c22acfe4.png

åh vad roligt :)


Sivan upptäcker för första gången

-126874b967fdf5db2d27e2e25ce7894.png

Sivan upptäcker för första gången i livet snön som lagt sig som ett täcke över oss inatt


simultankapacitet ?!

Att göra flera saker samtidigt...
Det är lite tight när alla fem slutar 16.00, en har hockey 17.15, nästa 18.45, en har körövning 17.30- 18.20 en börjar jobba senast 18, en agerar taxi och har boxing kl 19...
Det ska även hinnas med att tillagas middag samt en promenad och lite umgänge med hunden...

Det gick och det går,bara man har vänner och att man planerar, sen är killarna så stora så de rår sig själva en del.

Men ibland kan jag verkligen undra hur det kommer att bli när barnen inte är här.
När de har blivit stora och flyttat hemifrån, då jag inte får agera taxi, se till att det finns mat på bordet ( om inte nån annan gjort det ), se till att det finns någotsånär rena kläder, att det finns kläder här hemma överhuvudtaget till alla, när vi inte ska passa alla tider till alla aktiviteter, när allt föräldraansvar i alla deras aktiviteter typ att stå i fikaförsäljningen tar slut, när vi inte behöver nån som håller koll på barnen då vi ska ut på egna aktiviteter, när vi inte ska göra nåt särskilt.
Vad ska vi göra då ??? Hur ska vi få tiden att gå ? Vad ska vi prata om ? Vädret ???
Jag måste lägga upp en plan, aktivitetsplan, vad vi kan hitta på att göra om vi bara sitter här bakom varsin tidning, göra samtalskort så vi kan dra ett ur högen och ha ett ämne att prata om, göra schema så vi inte gör bort alla sysslor på en gång utan att allt tar lite tid - hämta posten ½ timme, gå med hunden 1 timme, laga lunch och middag 1 timmer vardera, handla ½ timme  ...
Nej skämt åsido, men vad gjorde vi innan barnen ???
( Ni behöver inte påminna mig- jag minns, men det verkar lite futtigt vissa bitar som jag gjorde då - just nu )

I morgon ska jag se om jag tar mig ut och lägger spår :0)


Spår i skogen

Har varit med Sivan på sista valpkursen, så nu ska hon vara fullärd - eller hur det nu var .
Jag är stolt över henne, hon är duktig!
Gick med henne i morse när vi lämnade Lilla K och hon gick fot, hon var duktig på inkallning... ja vi tränar lite smått.
Ikväll på valpkursen la vi spår, ett spår rakt ut i skogen ca 70 m gick jag och la en leksak samt några godisbitar ( hon är väldigt godissugan precis som matte). Vi väntade ca en halvtimme i kylan - det börjar vara kallt just nu är det -6 g. Sen tog vi på spåret från sidan, hon gick lite över, vände, gick tillbaks , började spåra bakåt mot utgångsspåret, sen snodde hon och tog mitt spår rätt på godishögen , slafsade i sig den i farten, sen vek hon av precis som jag gjort i en 90 gradig vinkel och tog mitt spår hela vägen ut på vägen.
KLOCKRENT !
Jätteroligt - det där ska vi fortsätta med - helt klart !

Sen hade mellanK bakat en god sockerkaka när vi kom hem stela som ispinnar och frös.
Smaskens !


Helgen så långt !

Ja fredagen var ju som sagt vår tioårsdag, vi hann både jobba, stycka (maken gjorde en insats )och Fixa för lilla K´s kommande klasskassa.
Vi skulle äta ute för att fira, jag såg fram emot middag på hotellet, det skulle ju vara buffe visste jag.
Då mellanK på morgonen föreslog att vi skulle äta på Frasses sa storK och jag Aldrig i livet - inga hamburgare på en tioårsbröllopsdag!
Men det visade sig att vi fick ge oss... det var hamburgerbuffe på hotellet och vi var så sena och hungriga att det fick bli hamburgare i alla fall...
Men vi njöt ändå !
Sen hamnade vi hos en ungkarl - (as far as I know... ) ett glas vin och en whiskey framför Idol och trevligt surr med trevliga människor avslutade kvällen. Lilla K somnade på golvet med mammas kofta om sig.

Igår morse åkte vi som sagt till Sibirien, I Vilhelmina.
Vi såg på folkrace, vilken nostalgitripp! Jag ljuger inte när jag säger att tårarna satt i ögonfransarna och jag kunde inte prata när jag skulle berätta för ungarna hur den här sporten egentligen går till...
Det var sån nostalgi... Saknaden efter min Papps blev väldigt påtaglig ! Det  här var ett av hans och hans frus stora intressen och vi var ju involverade hela familjen - några av oss körde - däribland jag.
Och några hörde till hejarklacken. Det var en rolig tid med mycket kuskande runt länet!
Mina ungar brukar kalla mig "rallyesset " när vi pratar omd en tiden- jo jo så duktig var jag inte- men roligt var det, och några bucklor har jag kvar !
Och mina ungar blev också frälsta igår - vi hade en tid att passa när vi skulle hem, men det var hela tiden nån av dem som sa " bara ett heat till" "bara ett till "... men vi hann hem till lilla K´s party ! Men vi ska se fler tävlingar - det är ett som är säkert !

En promenad med Sivan och MellanK som lagade middag samt några brudar som hälsade på avslutade lördagskvällen för oss ! Najs !

Idag blev det Crossbanan - storK och lilla tjejen körde - en Cross och en minifyrhjuling.
Vi andra såg på och grillade lite hamburgare och kokade kaffe ! Jag och Sivan gick i skogen en sväng på lite äventyr, men det var kallt och snöigt !
För som ni sett så har vi snö i luften och en del på marken nu !
Det börjar närma sig skotersäsong nu - och skidor !

storkillen kör cross o vi andra ro

5827a42b22157efbab95cfa7863db0d1.png

storkillen kör cross o vi andra roar oss så gott vi kan :)


god morgon :)

0-6431cfefac3d9c3c2b741fff7d2bc95d.png

god morgon :)


Jag är alldeles gråtfärdig av nost

3f562a73fc387541ceab400e456c28d0.png

Jag är alldeles gråtfärdig av nostalgi - det doftar härligt o ljudet är häftigt - jag o ungarna är på folkracetävling i Vilhelmina :) TJO


Vi hamnade på inflyttningsfest hos

0-1a4832ff2aa36a1f98bb2a9eb6c9d759.png

Vi hamnade på inflyttningsfest hos 2 ungkarlar De fick så fina inflyttningspresenter :) obs de bor i varsin lägenhet !


Grattis på oss!

Eller kanske man ska beklaga ... men vi tycker att det är Grattis på oss !

Vi har varit ringmärkta med varandra i 10 år idag- vigda i all hemlighet med alla vänner vid mellanK ´s dophögtid !
Det har gått bra tycker jag - kan inte svara för maken , han kanske ger ett annat svar ?!


Men dagens ska firas tycker vi ! Med jobb, möten, styckning av ett stycke älg, förhoppningsvis middag ute - med barnen- Frasses föreslog de , men jag hoppas det blir nån annanstans...

I alla fall så har jag världens bäste make ! Grattis på oss !

Skickar dock en tanke till en av mina vänner som fyller år idag pch som jag grattade i morse men som firar sin födelsedag på ett sätt som jag önskade att hon skulle slippa ! Vid en sjuksäng !
Tankar och kramar !!!

Till er andra ; ha en bra dag - det ska vi försöka ha den 3652:a dagen som man och hustru !

( Eller VD och Vice VD vem som är vad får ni gissa ;-)

storkillen får hjälp med att knyta

2d4e75d885e38ef2b9fba7319b66be7b.png

storkillen får hjälp med att knyta skridskorna


Vi tävlar i mjölkhävning :)

0-242dade9bae0a5281d447fcf80ac2af7.png

Vi tävlar i mjölkhävning :)


RSS 2.0