Tragedi i Norge

Vad finns att säga... Jag lider med och känner för alla de drabbade och känner mig nästan som om det varit nån som vore nära mig som är drabbad... Jag hoppas ni förstår vad jag menar- man läser och försöker ta in varför och frågorna hopar sig i skallen.
Jag önskar att man kunde göra nåt för att hjälpa till, att man kunde lätta bördan på något sätt. Men det är som så många andra tragiska händelser. Man kan bara finnas till och lyssna och ta in att det faktiskt hänt och aldrig glömma men leva vidare och tala om det onda som hänt.

Bäst idag - är ändå att jag tog mig ut på första powerwalken sen förkylningen vi skaffade oss i Övertorneå.
Sämst idag- recepten som ligger ute på chokladbollar, där det står att smöret ska smältas. Inte går ju det fick lilla K lära sig idag, även om jag talat om det för henne fick hon prova. Så nu blir det nån sorts chokladbollssmet med blockchoklad på. OCH egentligen var ju det en alldeles värdslig sak. För vad gör det om hundra år...

I alla fall så går livet på i rask takt. Vi jobbar och står i, hade tänkt sola idag men jobbade istället hela dagen då solen och framförallt värmen lös med sin frånvaro.

Under helgen som var hann vi ( I det här fallet mamsen, jag och två av mina barn) åka upp till stugan i fjällen och göra ett snabbt besök hos systeryster med Surströmming på menyn. Vi gjorde ett besök på marknaden på söndag innan vi plockade upp mellanKillen som besökt kompis med en annan kompis och haft roliga dagar.
Sötkillarna hade köpt en present till värdföräldrarna. En whiskeypump, med bensinliknande handtag. Det som de tyckte var lite trist var att de inte hade åldern inne att köpa innehållet...

Till helgen vankas det trevligheter- vi längtar väldans mycket !

Guld

Vi har letat snattren ikväll och hittade - lite och nästan ingenting...
Det var som om de var omogna och övermogna om vartannat.
Men maken och storkillen var ute igår så en syltgryta har vi, mamsen fick ta de stackars bär vi kunde nöta ihop ikväll- kanske 2 liter möjligen.
Men vi får väl se om det blir nån fler sväng. Lite väl mycket mygg tyckte mellanKärleksungen och jag är böjd att hålla med. Men vi nötte på ett par timmar i a f.

Har i övrigt haft en skön dag med jobb på förmiddagen och eftermiddagen innebar sol och lite pyssel med tvätt och plock. Känns som man bör ta vara på alla soltimmar man kan få.

I morgon är det fredag - härligt härligt !

Idagen dag !

VisitStoruman.nu
Jobbat lite på morgonen, lite lagomt sådär, kliver upp typ före tuppen kraxat strupen ren och går på världens bästa jobb och gör ett par fem sex timmar med favoritmaken för att sedan ta vara på dagen med mina favoritbarn. Ja alltså mina egna då - de gillar jag absolut allra bäst! Oftast. Så ser mina dagar ut just nu...

Men efter jobbet idag och efter att barnen varit och fixat pass idag (visste ni att man nu får lämna fingeravtryck när man får nytt pass- coooooooooolt tyckte vi ;-) så gjorde vi en liten turistrunda i Storuman. Nu är det ju så lyxigt att det finns flera cafeér att besöka. Vi hade siktat på Toppstugan f.d. Skidstugan.
Meeeen eftersom den öppnade först kl 14 så hann vi ta en promenad runt badsjön och gå motionsbingo. Riktigt skoj att köpa en bricka i receptionen för ynka 10 kr och sen ta en promenad i friska luften runt badsjön och pricka för siffror som sitter på skyltar.
Inte för att det är så höga vinster, men det är ett nöje i alla fall. En i vårt sällskap fick den äran att vinna en påse godis.
Sen besökte vi toppstugan och fikade på den nyrenoverade altanen. Så himla mysigt !!!
I morgon planerar vi ett besök på Hembygdsgården där de också har fika i sommar.
Och i morgon kväll så är det bio på folkan. Så påstå inte att det inte händer nåt här i Storuman i sommar. Här händer  hur mycket som helst - bara man vill.
Sen har det ju vart finväder inte att förglömma så vi har fått tvätta lite bergstoppar så nu är det endast två kvar... dock de två största men - de lovade fint i morgon också. Tvätten torkar så mycket fortare ute om det inte regnar eller hur !?

Lilla K fick hämta ut sin födelsedagspresent idag på posten, så hon har myst runt i teletubbieswannabedressen. Onepiece allmänt kallad. Den ser skön ut, men är absolut inte fin.
Eller lilla K är ju fin i allt - vad är det de säger - allt klär en skönhet :-)

Vi hann med ett besök i världsmetropolen Bäckmark ikväll också och fick mysa med världens godaste Lova !
Har ni inte varit i Bäckmark så har ni missat nåt.
Men Lova är inte kvar- hon åker i morgon. Härligt att vi fick krama lite på henne i alla fall !
Nu - tvmys m lilla K Om jag hittar åt henne i den där onepiecen.......

host snyt och fräs

Hostar snyter, fräser och dricker te - litervis med te. Fick med mig nån sorts överTorneansk förkylning. Den verkar smått envis och har gett sig på både maken och dottern...
Men vi hade i alla fall tur med vädret. Och en fantastiskt härlig semester. OCH det är som vanligt skönt att vara hemma - och skönt att vara på jobbet.
Jag har faktiskt njutit av att få vara på jobbet och stöka några timmmar.
Däremot vill jag ha sol och varma vindar så jag får tvätta bort Mount Everest och de övriga sju topparna jag har i källaren...

Det kommer det kommer !

the end of the school

Jepp - sista dagen på hockeyskolan har det varit idag. MellanK vill tillbaks. Vi får se vad som händer men jag kan också tänka mig det. Dagen avslutades med match, mellanKillens lag vann matchen, han gjorde två assist och spelade bra. Roligt med så jämna lag som det ändå varit.
Har även träffat en utflyttad Storumanbo nu några dagar, och hans barnbarn som var på besök.
Vi gick på marknaden efter hockeyn, det är typ, återvändardagar här. Med marknad,, dans, uppträdanden, marknadsbröllop och festligheter.

Lilla K och jag fick ju vara på en liten mysig spelning med Markus Fagervall och nån kille som hette Niva och två killar till i en liten lokal- gammal biograf som heter Röda Kvarn. Jättemysigt var det och väldigt familjärt. De var riktigt bra ! Lilla K fick autograf av både Linus Omark ( framstående hockeyspelare som spelar i NHL och som var och tränade killarna på hockeyplanen) och Markus Fagervall -  på varsin av hennes snygga foppatofflor.

Vi har haft en skön och härlig semester med mycket grillat och gott, sol och bad, vi har haft dåligt väder - en natt. Sen har det varit bra! Killarna har fiskat och varit ute med båten. Vi trivvs i husvagnen och vill gärna åka ut igen. Endast storKillen som tyckt att det varit trångt och trist då han inte haft nån kompis.

Nu packar vi ihop samtidigt som vi njuter av sista kvällen med grillat gott, melon och jordgubbar, medans vi packar ihop för att tidigt - eller vid niotiden i morgon i alla fall ta oss iväg hemöver. Det tar ju lite tid. Såg att jag uttryckt mig fel i ett tidigare inlägg det är 45 mil enkel väg hit. Maken åkte alltså 90 mil för att hämta tältpinnar...

Nuuuuuu leder Sverige med 2-1 i fotboll Nu håller vi tummarna !!!!!!!!!!!!!!!!

Hockeyskolan

Hockeyskolan fortsätter - allt går bra. MellanKillen vill tillbaks nästa år vilket är ett bra betyg tycker jag. Han lär känna massor med ungar, både finska, lulebor, haparandabor och alla tränare. Han trivs som fisken, har sovit med oss i husvagnen en natt eftersom han haft svårt att sova på förläggningen och det blev jobbigt att orka med. Men idag är han fit for fight de har spelat match ikväll och det gick riktigt bra. Han gör bra från sig ungen! Även om storebror på läktaren gnäller på att han bara skjuter slagskott. Men vi andra tycker det går bra.
Det är duktiga tränare som hälsar på, både igår och så även idag - i morgon kommer nästa. Lite roligt.
Igår var det Johan Harju som ska spela m Luleå till hösten - han har varit över t Canada och spelat i NHL. Idag var det Toni Koivisto från Finland ( han var nog här mycket för de finska unga spelare som är här på läger) Toni spelar till vardags i Frölunda. I morgon kommer nästa kändis.
Resten av familjen lever husvagnsliv, äter i förtältet, sover gott ( det stormade och regnade inatt - härligt att ligga i husvagnen och njuta då. ) går promenader, utflyktar och njuter.
Idag körde vi över till Finland - 2 kilometer- och handlade lite där. Lite roligt eftersom det inte är ofta man är åt det hållet. Norge är mer vanligt.
Igår var vi på en marknad i Juoksengi, där polcirkeln går, en liten marknad, men lilla K fick rida på nån häst och vi fick se lite av omgivningen.
På kvällen igår var vi på bilbingo som anordnas av hockey och fotbollsklubben. Högsta vinsten var 40 000 kr. Det hade vi ju naturligtvis siktat på - vi tänkte att det inte skulle komma så mycket folk....
Men det var nog minst 1000 pers där. Vi rymdes inte ens in med bilen utan fick sitta inomhus i ett rum  med andra bingospelare mest finskar. Lite roligt då alla nummer och all information ropades ut först på svenska och sen på finska. Så de finska siffrorna kan vi nog snart. Trevligt var det. Ungarna vill på bilbingo fler gånger.

Nu ska jag hitta åt duschen innan det är nästa halvlek på fotbollen !


sol bad och ryggskott

Ja ni solen skiner i massor hur härligt som helst. Jag sitter just nu i förtältet sna kvällen men solen skiner fortfarande och  det är dagsljus. Igår var det övertorneå just här där vi befinner oss som var varmast i hela sverige. Det är inte jag van vid att få uppleva. Skönt skönt. Härligt också att vi nu fått upp förtältet och kan sitta även där. MellanK har klarat av tre ispass idag. Trött kille eftersom han inte kunde sova natten som var. Men hoppas det går bättre nu. Han har lite klurigheter då som sagt hälften av laget bara pratar finska. Tre av fem i hans kedja pratar bara finska. MellanK och den andra killen pratar bara svenska. Ingen som kan översätta. Men vem vet - när vi kommer hem så kanske även mellanK kan lite finska.
Vi har som sagt solat och badat hela dagen. Det är varmt och skönt om än lite blåst. Fast det är nog tur det blåser för nåt det finns gott om här är mygg och knott. Mycket sånt åte.
Vi eldar Thermacell hela tiden nästan.
Ikväll har killarna provat den lilla gummibåten med motor som mellanbarnet fick på sin tolfte födelsedag som var den 7 Juli. Riktigt bra var den. Fort gick den.
Vi har även brassat en sväng till Finland som ligger endast två?! kilometer härifrån. Vi drar nog dit nån fler dag och shoppar lite. Om vi hinner för här händer massor med spännande saker. Marknad och uppträdande, bingo och kändisar. Mer om det så småningom!!!

Nu blir det sängen för ett tidigt ispass i morgon !

Just ja - ryggskott- det är det maken som skaffat sig. Vi hoppas på att lite medikamenten ger lindring annars vet i rackarn vem vi ska hitta åt som kan hjälpa honom... för så här kan han inte ha det. Men håll tummarna!


Övertorneå

Verkar fint- litet, i storlek med Storuman, vi har inte hunnit utforska allt än, i morgon ska vi fortsätta. Hockeyskolan verkar helt okej efter första dagen.
MellanKillen är lite - fundersam bara eftersom en stor del av ungdomarna talar finska. Många av dem enbart finska, så deras tränare får dra övningarna på båda språken. Första sovsalen som killen hamnade i var det bara finska killar i samma ålder som inte kunde ett ord svenska. Så vi letade reda på några andra trevliga killar från Kiruna. Det känns nästan som vi är i ett annat land då det mesta finns på två språk, de flesta människor är tvåspråkiga. Spännande är det. Och varmt. Skönt med sol och värme - speciellt då vi får gå  in i ishallen och värma oss mellan varven.

Maken fick göra en "snabbsväng" tillbaks hem efter att han glömt att packa pinnarna till förtältet... undrar lite om det var för husfridens skull, för sin egentids skull eller om han bara gillar att köra bil...
En liten tripp på 45 mil tur och retur. Men jag tvingade honom inte, var inte på något sätt påverkande utan tyckte helt enkelt att vi fick strunta i det. Men han åkte...
Jag håller tummarna att han kommer tillbaks. Annars blir jag sittande här i halvfinland på en camping med en husvagn utan bil... och ungar som blir rätt less rätt fort. Och en hund.

Nu blir det en svalkande dusch. Medans vi väntar på favoritmaken.

Jomenbarasåattvettdualltsåäh

Jag har semester...
Semester, semester, semester, semester ssssssssseeeeeemmmmmeeeeeesssssssttttttteeeeeeeeeerrrrrrrrr
smaka på den du !
I alla fall en och en halv vecka. Tillsammans med la Familia ! Den finaste och bästaste.
VI ska på diverse äventyr tillsammans. 
Äventyret startade med ett 12 -årskalas idag. Fast det är en tjuvstart eftersom föremålet inte fyller förrn i morgon. Massa trevligt folk som kom och fikade i sommarvärmen, surrade lös lite och drack kall saft. Fun Light med smak av wild strawberry / watermelon. Mums säger jag bara, smakar hemkokt saft som den smakade när jag var liten.
Vi startade alltså idag fast han fyller i morgon mellanKärleksKillen. 12 år. Det är fotbollsskola i Gunnarn med övernattning i morgon så därav firandet. Maken ska ner och sova över också. Jag ska på spårkurs med Sivan. På fredag blir det packning, tvättning, städning, swampsoccer, middag, mys och mera mys.
SÅ får vi se vad semestern bjuder på mer.
I alla fall så - har jag semester. I en och en halv vecka. Så får vi se sen om jag förtjänat nåt mer.

Men nu njuter vi i fulla drag ! Sköt om er alla balla coola människor !

storumandagarna!!!

Japp - två av årets helger är avklarade. Midsommar - som var bra! Och nu Storumandagarna - som också var bra ! Kändes som det var lite lugnare "dagar" än tidigare år, vad det beror på vet jag inte. Men lilla K har sprungit "Luspenlöpet" bra gick det. Hon sprang själv för första gången i  hela sitt liv. För hon är ju "stor tjej" nu deklarerade hon precis innan.
Vädret var okej, lite risigt på lördagförmiddag för att sen klarna upp och bli riktigt bra på kvällen. Fredagkväll blev det ett glas vin med vänner. Sen hem och lugn och ro. Lördagkväll blev det grillning och umgänge med glada människor på systerysters altan. För att sen cykla runt lite bland andra glada och trevliga människor. Sen blev det dansgalan - riktigt skoj hade jag!!! Och sent blev det. Med diverse cykelutflykter och efterfester ;-D

Maken har varit ledig hela helgen vilket förmodligen är en av anledningarna till att det kännts som det vart lugnt. Känns som vi har semester redan trots att vi har två 7-16 arbetsdagar kvar. SEN är det semester - i en och en halv vecka ! Skönt !

Idag blev det en tur till torget för att titta på lite lokala förmågor av olika slag. MellanKillen med kompis uppträdde bland annat - duktiga killarna
Lite stipendieutdelningar och kröning av årets vildman ingick i programmet.
Det som slagit mig hela helgen är vilken otroligt duktig stab av människor som finns överallt. Både fredag och lördag hade det anordnats aktiviteter för ungdomar.
Vi har många Ungdomar som uppträdde på scen. Ledare som finns överallt och håller i aktiviteter av alla de möjliga olika slag. Sångare, artister, idrottare alla möjliga duktiga människor. Därför känns det orättvist att bara två eller tre av dem fått priser i helgen Och dessutom inte dem jag skulle lagt min röst på. Det är väl tur att vi har olika smak. Men jag skulle önska att fler fick den uppskattning de så väl behöver, den uppmuntran som de förtjänar. Den som däremot lätt förtjänar sin utmärkelse var Årets Vildman - Heidi !

Nu blir det söndagsfilmen och lite gråt ! VI hörs under veckan nån gång!

RSS 2.0