sjuk... eller ... i alla fall lite....

Sitter här och tycker så synd om mig själv - hostar, snorar, snyter, kraxar, en liten aning feber så där så jag fryser. Det är såååååååååååååååååååå synd om miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig!!!!!!!!

Eller - jag har ju klarat mig rätt bra hittills och jag fixar nog detta med. Efter en härlig helg i Stora Staden Stockholm med lille Kärleken så överlever jag nog ett tag till.
 Vi körde till Ume på fredag eftermiddag efter en föreläsning i Mindfulness, flög till Arlanda, tog oss in till centralen och hem till Hörléns alldeles själva ! Vi var så duktiga! Fick fredagsmysa med anill och Hörlénska familjen. Nybakat fika och surr med mysiga bruds - kan inte bli så mycket bättre!?
Lördagen spenderade jag i Nacka Forum med lilla K och A. Shoppade lunchade och njöt av ledighet och umgänge. Inte mycket shopping blev det. Men sådär lagomt. Sen drog vi till Globen och Hästmässa - allt för ryttare och häst. Trångt, varmt, mycket folk och vi var inte där länge. Vi drog in till våra platser och väntade på höjdpunkten. Familjeshowen. Jättebra var det. Lilla K var nöjd och jag som inte är så där jätteinspirerad av hästar tyckte också det var riktigt bra ! Det här klippet har nån filmat därifrån !                                                                                       

 



Sen drog vi t La Familia de Stockholmia och fick gomiddag och lördagsmys.
Söndagen spenderade vi på Nationalhistoriska museumet. Lilla K och jag. Jag älskar att få de mysstunderna med mina barn, ett och ett. Stora K i skogen- oftast, mellanK och jag vi hittar många olika stunder, lilla K och jag - vi hittar också många stunder.
Flyget hem blev en skakig resa, jag som är flygrädd. Så hämtade vi upp en skön böna och fick trevligt och givande sällis hem. Kvällsfika på Statoil i Lse och sen raka spåret hem och i säng.

MEN som sagt - vi lämnade några förkylningsbaciller och tog med oss lite feberbaciller. Att ge och att få är livets gåva. Eller hur det nu var.

Lill-lördag

Arge snickaren på tv-jag gillar programmet som är så mycket mer än bara snickarhjälp. Jag kan ibland tänka att jag också skulle vilja ha hjälp här hemma med allt som skulle behöva byggas, målas och fixas.
Men jag är glad att inte arge snickaren är här. Då skulle jag nog flytta. Han gräver en hel del i annat än byggnationer. Men det blir bra när det är klart.
Jag är avis. Jag vill också ha nytt och fräscht. Nytt kök, ny trapp, nya tapeter, rent och fräscht. Men det ¨får bli nån annan gång.
Jag har jobbat idag - kännt en annalkande känsla som påminner om förkylning. Men jag blundar med hela kroppen och känner absolut inte efter.
Fått undan ett och annat och hunnit skylta i ett skyltfönster på samhället som vi fått låna.
Det var skoj. Men blev lite hastigt då jag inte riktigt hade planerat in det i schemat.
Har hunnit julpyntat och fixat. Röjt i ett förråd. Samlat och plockat ihop grejer till loppis. Får se om nån vill ha mina loppisgrejor.
Varit med lilla K på hockey - hennes ork tröt, jag gissar på dåligt intag av föda under dagen då det inte var så god mat på skolan. Och inte hemma heller tydligen.
Har även hunnit snabbvisitera en god vän. Som var glad över den snabba visiten.

Nu ska jag ägna mig åt annat ... som familjen !
Ha en skön kväll !


Måndag den 21 nov.

En helt vanlig måndag. Nästan. Lilla K och MellanK har varit lediga från skolan. De är ju rätt stora så de skulle klara sig själva, då vi är så nära på jobbet. Men Lilla K har varit med mormor hela dagen. Jag är så glad så ni anar inte över att ha mamma/mormor så nära. De har kokat knäck, gjort snölyktor och åkt skridskor.

Min fina mamma gjorde även middag åt oss alla- så skönt en sån här dag att inte behöva laga middag. Vi har som stressigt på måndagar då lilla K har träning, jag har det också - samma tid, men vi hinner om vi kommer lite tidigare på lilla K´s träning mellanK har också träning och stora K brukar komma senare då han tränat färdigt. Maken jobbar alltid måndagar så han äter inte middag m oss.
Och tack vare fina mamsens goda köttfärslimpa så hann vi allt. Med lite tidspress och goda vänner som laddar i ordning det jag behövde på träningen. Sen blev det julpyntande och beställning i hockeykiosken innan jag och lilla K landade hemma.
Har hunnit se den danska serien Den som dräper. Det är verkligen en höjdarserie. Både jag och mina två söner sitter som klistrade.
Nu ska jag leta reda på kudden och plita lite på wordfweud innan jag somnar. Det är som ett bra tidsfördriv.
Sov gott allihopa - i morgon är det tisdag. Och jag ska försöka mig på lite skyltning... hur nu det ska gå...

// Stannapanna ( som är mitt alias på wordfeud för er som vill utmana mig :-)




Yeeeessssssss!

Högvinst gånger två - eller fler i o f s.
Jag vann högsta vinsten igår på älgfesten. En pelletspall. Så nu måste jag försöka sälja den till nån hugad spekulant. Men det brukar lösa sig. Skoj var det ! Andra gången jag vinner första pris = pelletspall där. Tack alla som anordnar den jättetrevliga festen ! Ni gör det kanonbra !
Tidig kväll blev det - jag åkte hem strax efter elva eftersom jag skulle upp "tidigt" vid 7 och skicka iväg maken och lilla K för att sen komma efter i bilen. Det var ju sammandrag i hockey i Vilhelmina.
Döm om min förvåning när snön faller då jag ger mig iväg. Det kom riktigt bra med snö så nu - med julgardiner, ljusstakar och stjärnor uppe så känns det faktiskt som att julen är på gång.
Snölyktetävlingen som ska äga rum till helgen vet jag däremot inte om den kan gå av stapeln. Den som lever får se.
Maken och jag har planerat lite för framtiden. Skoj och spännande kan det blir. Vi får bara hoppas att vi kan driva igenom det. Eller jag - för det är nog mig mycket hänger på. Maken hänger - med.

Just ja hockeysammandraget- det gick bra. Premiär för lilla K så hon var nervis. Fick springa på toa flera gånger. Men det gick bra. Hon var duktig. De förlorade två matcher - en med lite högre målskillnad men en förlorade de med bara ett mål och den kunde ha slutat precis hur som helst. Den sista vann de. Jätte skönt att åka hem med en vinst. Duktiga ungar. Däremot förundras jag över vuxna - äldre damer som ställde sig mitt ivägen för oss på läktaren och bad oss hålla käften när vi vänligt bad dem flytta sig åt sidan så vi skulle kunna se allihopa.
Tråkig inställning av vuxna människor när till och med barnen som blev vittne undrade om de verkligen hört rätt...
Lilla K fick nog lite mer tagg i sin hockeykarriär - hon åkte iväg med storebror och skulle friåka lite ikväll med.

Ja ja i morgon är en ny dag. En härlig dag.

stallhelg !

Vi har skottat bajs idag. Och packat hö och matat hästar. Och det gick - jättebra, fast jag inte har nån vidare koll på vilken häst som är vilken. Så jag hoppas rätt häst fått rätt säck. Men det tror jag.

Sen har då alltså julen börjat närma sig. Fast vi har gröna gräsmattor, och ingen som helst antydan till snö...
Jag har satt upp julgardinerna. Det känns - sisådär, vill ju verkligen att snön ska vara här när det är jul. Det hör liksom till. Men vi får väl se vad som händer.
Nu sitter de då uppe. Vi åker ju bort nästa helg då det är första advent så jag ville ha det gjort. Lilla K och jag ska ju ut på äventyr. Spännande värre!

Vi har även hunnit vara på mission - nästan impossible. Med en motsträvig och purken femtonåring. Men jag hoppas det blir bra ändå.

Nu ska jag kasta mig i duschen eftersom det vankas älgfest ikväll! Ska bli kanonskoj att träffa mina fina goda vänner och massa mera människor. Jag hoppas vi hinner surra lite ;-)
Kanske det kommer nån uppdatering på bloggen vi ser väl :-)

Ha en trevlig kväll !

// Anna


all by myseeeeellllllfffffffff

Jopp jag fixar det galant, att vara ensamstående trebarnsmorsa med tre hundar, driva företag och ha fritid.
Jag skulle faktiskt klara att vara själv. Det är rätt skönt. Att bara vara jag - och tre barn och tre hundar och arbetskamrater och min mams och ...
Ja ni förstår hur det är... jag gör inte allt själv. Jag har fantastiskt duktiga barn, jättefina arbetskamrater, världens bästa mamma som servar med middag och omsorg när det kör ihop sig.
Maken är nämligen på husfarssemester. En dryg vecka i södra Sverige tillsammans med kompisar och Sivan och jagar järnet. Framförallt i skogen hoppas jag. Sivan har drivit, de har skjutit och de har det rätt bra. Men nu saknar vi faktiskt maken/pappan. Nu får det gärna gå fort dessa dagar som är kvar. Men samtidigt så önskar jag att maken får njuta och känna lugnet !
Som sagt - jag tycker det är skönt att vara själv, det går bra- men jag är glad att han kommer hem snart. Han som jag valt att dela mitt liv med och som är min bästa vän.
Mina barn och jag hade en härlig helg med mycket lugn och ro och bara-vara-helg. Vi såg på hockey som storkillen dömde. Vi åt gott. Vi umgicks med vänner. Vi gick promenader. Vi såg volleyboll. Vi sov. Vi - njöt.
Kommande helg blir lite mer - intensiv... men det tar vi då.

Hittade snygga skor när jag skulle logga in på blogg.se;

Skor - Dr Martens: Vonda 14 eye | Yttersidan av skon

Skorna finns att beställa på Brandos.se där jag också lånat bilden. Visst var de snygga !!!

Ja- nu ska jag umgås med mina söner en stund ! I morgon är det våfflor och A-lagshockey!

Mellankillen skulle träna raggningsrepliker på sin mamma ikväll.... då kom dessa två fraser;

# Tjena Kexet - står du här och smular?!

# Sitter din morfar i fängelse? För att han plockat ner stjärnorna från himmelen och satt dem i dina ögon ?

Sötnöten !

Lilla stora Kärleken och jag firar farsdag...

2011-11-13_13_49 (MMS)

Lilla stora Kärleken och jag firar farsdag... Vi dricker glögg äter pepparkakor m ädelost, intar årets första goda saffransbullar. Vi tänder ett ljus för min pappa - barnens morfar, min morfar, farfar, Mr G och andra fina 'fäder' som påverkat oss under livets gång...


En fantastiskt vacker morgon med stora Son...

2011-11-12_08_46 (MMS)

En fantastiskt vacker morgon med stora Sonen. Tyvärr inga fåglar men mysigt :-)


ja men se där

Nu dyker jag in igen. Har upptäckt hur skoj det är att titta tillbaks och se vad som hände förra året den här tiden- så det är bäst jag fyller på för kommande år.
Ungarna växer, storKillen har vuxit om mig, mellanK är på god väg. Lilla K växer också och det formligen sprutar hormoner i alla tre mer eller mindre. Lilla K har en jobbig period just nu. Humör, tårar, nervös och glad om vartannat.
MellanK har skrivit julönskelista. Stora K ska praoa om två veckor. Lilla K spelar tvärflöjt.
Maken reser i morgon till Växjö för att njuta familjefritt och jaktligt en vecka.
Vi ska hålla ställningarna här hemma. Det går nog finfint gissar jag. Även om jag redan glömt att Sivan ska med ner till Rådjursland, då jag lovat StorKillen att jaga m henne på lördag. Tills jag kom på att  hon inte är hemma då. Sivan som för övrigt gått anlagsprov i viltspår. Och klarade det galant. Härligt.
Ingen snö än. Jag som inte ens hann se den snö som kom då jag var i Umstan. Jag tycker i o f s det är rätt skönt att inte än behöva tampas med isskrapor, snöspadar, långkalsonger och mössfrilla.
Men jag njuter när den tiden kommer också.
Ikväll har jag haft en hjärnmanglarträff för mig själv. Och insett mer eller mindre trevliga saker om mig själv. En resa gör jag. Och jag tror det kommer att bli skitbra. Jag är bra ! Bara så att ni vet tänkte jag ;-)
Maken är också bra ! Jag gillar att jag hade så god smak en gång i världen för länge sen, att jag hittade en sån bra make. Och för övrigt så måste jag ju fortfarande ha god smak som behåller honom :-D

Vinlotteri igår och jag vann inte men hade en trevlig stund. Vindrickning och umgänge m minst en god vän är inplanerat på lördag. Dagstripp t Lycksele i morgon m trevliga brudar men i arbetssyfte. Hockeymatcher, hästar, träning och massa trevligheter. Livet leker :-) Ibland lite för fort. Men jag har trevligt.

Ha en härlig torsdag alla coolingar där ute !

Stora killen gav sig ut i skogen m en vän....

2011-11-06_08_10 (MMS)

Stora killen gav sig ut i skogen m en vän. Jag tog mig ut på en rask prommis m Sivan. Sen blir det en resa t Lycksele för att titta på en hockeymatch och hämta hem mellanKillen. Det är 6e november, plusgrader och inte en antydan t vinter....


RSS 2.0