Har du bestämt dig ?

Jag försöker . ..

FÖRBJUDEN FRUKT  av Linda Fodor Egelstig


".......hur frestande är inte det. Och förbjuden frukt är precis det vi skapar då vi inte bestämt oss helhjärtat. Då vi lämnar dörren på glänt efter oss. Det blir inte många steg tagna innan vi står där igen och kikar in genom dörrspringan på det vi bestämt oss för att lämna bakom oss. Tanken är att vi ska vandra frammåt och öppna nya dörrar till rum fyllda av möjligheter istället för att sukta efter det gångna. 

Att lämna ett Ohälsosamt liv bakom sig är som att ha blivit dumpad....det gör ont ett tag, men tiden läker alla "sår" och blickar vi frammåt istället för att stanna kvar i "sorgen" dvs inte tillåta sig själv att traska vidare i livet..... ja då kommer suget efter alla onyttigheter att blekna i jämförelse med de rika liv fyllt av energi, styrka och välmående som vi har framför oss *ler*.


Hur gör man då för att BESTÄMMA sig HELHJÄRTAT???? Se dig omkring i rummet som du fyllt med all packning du plockat ut ur bagaget Det kan vara allt ifrån, sena kvällar på krogen med mängder av alkohol, stora påsar plockgodis i tid och otid, kaffefrukostar och jumbomiddagar, småätande 24/7, mmm listan går att göra lång. Se på dessa saker, helt ok att känna sorg i hjärtat då detta kunde jämföras med att bli dumpad. Men på samma sätt som att det inte är "nyttigt" för själen att stanna kvar i det förflutna och ett förhållande som inte höll, är det minsta lika dumt att försöka äta kakan och behåla den vad gäller de ohälsosamma livet. Som man brukar säga...man kan inte få ALLT här i livet :O)


Se nu över en sista gång, vinka bye bye, kliv ut ur rummet, stäng igen dörren HELT, lås den och kasta bort nyckeln. Detta är ett rum du adrig mer ska in i, säger dock inte att du ALDRIG MER kan få käka någe onyttigt eller gå på krogen och dricka alkohol, men dessa ting ska istället läggas in i ett nytt rum, där deras enda funtkiton ska vara att ge krydda på tillvaron och inte en regel snarare än undantag :O)


Nu så är dörren låst och ett helt ntt rum öppnar upp sig för oss, ett rum som är tomt och som du fått i uppgift att fylla med alla redskap som behövs för at du ska kunna uppnå dina drömmar och mål. Detta rum behöver dock inte vara de sista du kliver in i, det kan vara så att även detta rum råkade fyllas av bråte du egentligen inte villa ha där, återigen är det bara att packa ryggsäcken endast med de nödvändigaste för att ta sig till nästa rum. Det sägs ju att vi blir lite klokare för varje gång vi gör et misstag, på samma sätt är det viktigt att lämna misstagen bakom sig och gå vidare, lära sig av dem och sedan skapa sig ett nytt rum:O)För varje gång vi lämnar ett rum och LÅSER dörren bakom oss kommer vi ett steg närmare vårt mål.


Med dessa ord försöker jag förklara att bara för att man bestämt sig för att leva ett mer hälsosamt liv, gå ner i vikt och liknande betyder det inte att det är fel att ha en del av sina tidigare "laster" som inslag i sitt "nya liv". Se istället ditt tidigare liv som ett avslutat kapitel och skapa dig ditt nya liv så som du vill att det ska se ut. En del saker kan följa dig från rum till rum men med tiden kan jag lova att de bleknar bort i jämförelse med de nya du upptäckt :O) Förutsatt att du inte lämnar någon dörr på glänt, suktar efter förbjuden frukt, se istället på alt du får i utbyte för det gamla :O)   "



Kommentarer
Postat av: Lovisa

Åh vilket bra inlägg!

Många kloka ord

Idag har anna skipper hälsat på här hos oss & slängt bort alla julrester som frestat när man öppnat kylen :)

2009-01-08 @ 13:39:33
Postat av: Lina

Jag håller med Lovisa. Kanonbra inlägg! Det fick mig att tänka om lite...

2009-01-08 @ 14:16:12
URL: http://anill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0