1 dec

och bara 23 dagar kvar att fixa ALLT som ska ordnas t julaftonen...  men ta det lugnt det blir jul ändå.... mskinka och klappar - du hinner ( försöker övertyga mig själv )

Och idag är det en stor dag !!!!
Namnsdag: 1 december.

Oskar eller Oscar kommer ifrån Ossians sånger (forniriska Oscur). Till keltiskan kom namnet ifrån det fornisländska Ásgeirr, som är sammansatt av orden áss som i asagudar och geirr som betyder 'spjut'. Namnet kan kanske översättas med 'gudaspjut' eller 'gudavapen'. Den västfrankiska formen av namnet är Ansgar.
Oskar var ett av de allra vanligaste namnen bland nyfödda pojkar i Sverige kring millennieskiftet. Populariteten steg snabbt under 1990-talet. Förra gången Oskar/Oscar var ett modenamn var kring förra sekelskiftet. Namnet togs in i den svenska almanackan 1812 för att hedra Oscar Bernadotte, sedermera Oscar I.Den 31 december 2005 fanns totalt 65 067 personer i Sverige med namnet Oskar/Oscar varav 28 690 med det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 1 934 pojkar namnet, varav 1 042 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.
Svenska regenter
Oscar I
Oscar II



Hm får nog ge honom en popcorn påse eller nåt... så han får fira - våran storK !!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0