Övertorneå

Verkar fint- litet, i storlek med Storuman, vi har inte hunnit utforska allt än, i morgon ska vi fortsätta. Hockeyskolan verkar helt okej efter första dagen.
MellanKillen är lite - fundersam bara eftersom en stor del av ungdomarna talar finska. Många av dem enbart finska, så deras tränare får dra övningarna på båda språken. Första sovsalen som killen hamnade i var det bara finska killar i samma ålder som inte kunde ett ord svenska. Så vi letade reda på några andra trevliga killar från Kiruna. Det känns nästan som vi är i ett annat land då det mesta finns på två språk, de flesta människor är tvåspråkiga. Spännande är det. Och varmt. Skönt med sol och värme - speciellt då vi får gå  in i ishallen och värma oss mellan varven.

Maken fick göra en "snabbsväng" tillbaks hem efter att han glömt att packa pinnarna till förtältet... undrar lite om det var för husfridens skull, för sin egentids skull eller om han bara gillar att köra bil...
En liten tripp på 45 mil tur och retur. Men jag tvingade honom inte, var inte på något sätt påverkande utan tyckte helt enkelt att vi fick strunta i det. Men han åkte...
Jag håller tummarna att han kommer tillbaks. Annars blir jag sittande här i halvfinland på en camping med en husvagn utan bil... och ungar som blir rätt less rätt fort. Och en hund.

Nu blir det en svalkande dusch. Medans vi väntar på favoritmaken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0