Jomen visst är det lördag!

Hela kvällen - och jag är alldeles själv!
Eller mellanK är nog hemma, men det känns nästan som jag är själv.

Det har varit lite skogspromenad på schemat idag, endast en tjädertupp som spatserade efter vägen såg jag, inget annat. Men Sivan såg- fåglar. Jag sa till maken att jag lärt mig att hon har (minst) en positiv och (minst) en negativ egenskap idag. Den positiva är att hon skäller - högt och tydligt. ( Det har jag i o f sig hört förr men.) Den negativa är att hon gärna skäller fågel. Nu måste vi hitta nåt roligt att skälla snart för jag vill inte ha en fågelhund. Eller jo - det vill jag ju - men inte i Sivanformat.
Maken tog killarna med sig och åkte iväg på harjakt med några ungdomar och T. De såg ingen hare heller - men hade nog en bra dag ändå! Jag blev bjuden på lunch med dem. Mycket trevligt.
Efter skogsturen landade jag i soffan. Jag är fortfarande inte pigg. Känns helt slut på i kroppen. Men nu tar jag det lugnt. En stund.

Maken har gjort det igen. Han åkte iväg upp till skogskojan och skulle fixa lite där, skulle även sova över till jakten i morgon. Jag sover hemma och åker upp i morgon. Men åter till maken. Han packade ihop och funderade över var jaktryggan var ? Men kom fram till att den nog är kvar i jaktkojan. StorK och han åkte iväg. Men återkom efter några timmar. Han hade inte hittat ryggan varvid det blev eftersök här hemma. Alla letade. Och till slut hittade jag den. I Jaktbacken där maken har sina jaktprylar, alltså, där den skulle vara. Ordning-och-redamannen - not.
Och i morse när jag skulle packa ihop mina prylar så skulle jag sätta igång avfuktaren nere i källaren. Kontakten var utdragen. Så jag letade reda på den och pluggade i den igen. Då startar frysboxen. Som är full med glass och kött. Det var rätt mjuk glass kan jag lova efter att maken använt uttaget till köttkvarnen. Oj oj oj, vi får se vad som går att rädda där. Ordning-och-reda-mannen igen.

Förresten - där vi jagade i dag. Mitt mellan Barsele, Gunnarn, Gubbträsk och Gunnarberg. Där finns det många fina ställen. Och det har bott människor där tidigare. I Knutbo och i Åstorp bland annat.
Min mormor ( som bodde i Gunnarn hela sitt liv) berättade en gång att det för många år sen den 8 juni 1937 hänt en tragisk olycka - ett ungt par hade nyss tagit över ett kronotorp i Orrträsket. Jeremias och Esther Hjelm 26 och 23 år de väntade sitt första barn till midsommar. De dog i ett åsknedslag. En annan man som var hemma hos dem vid fikabordet samtidigt som de unga två överlevde.
 Jag googlade på nätet och hittade en nedskriven berättelse om just detta. Vet inte vem som skrivit ner den. Men den är i stort sett sann. Läs den gärna. 

I morgon är det älgjakt igen. Får se vad som händer om jag får - och kan - följa storKillen, om jag passar, eller om jag går med Sivan först.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0