JAAAAAAAAAAAAAAA

YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES

SIVAN HAR SPÅRAT SITT FÖRSTA FÄRSKA RÅDJURSSPÅR OCH HON VAR HELT TOKIG.

Matte hängde efter i ett för kort valpkoppel som var det enda hon fick tag på i all hast.
Historien från början;

Efter ett tufft pass med boxinghandskar och ont i foten så landade matten i soffan hemma. Surrade lite med mellankillen och kliade Sivanhunden bakom örat.
Sivanhunden var väldigt kelsjuk och mellanKillen var väldigt surrsjuk.
Sivanhunden blev plötsligt väldigt kissnödig och matten orkade inte ens resa sig för att pinka henne så matten bad sonen gå. När de kom in så satt matten fortfarande i soffan.
DÅ kastar Maken/Hussen/pappan upp dörren och fräser " ANNA KOM GENAST HIT" Matten som varit med förut trodde att nåt hänt där ute som inte skulle hända typ rymmande hundar, eller ryggskott reser sig från soffan och masar sig ut.
Där sitter Hussen redan på cykeln m en jämthund och säger ; Det står ett rådjur på gamla golfbanan, vill du testa hur Sivanhunden reagerar - så he dig dit!? 

 Tror ni Matten fick nån megafart eller. In och vrålar till mellankillen STÖVLAR,STÖVLAR HÄMTA STÖVLAR FORT FORT FORT. MEN SKYNDA DIG DÅ !!!
Medans matten rycker åt sig det för korta valpkopplet.
Sivanhunden kryper omkring på golvet och vet inte var hon ska ta vägen - tror hela världen är galen - både hussen och matten vrålar som tokar och rusar omkring. Mellankillen får också eld i baken och hämtar stövlar medans han frågar hundra gånger vad som händer.
Matten svettig och utschasad efter boxhandskpasset sliter på sig ett par stövlar en storlek för små så de fastnar på halva vaden, gränslar cykeln och kastar sig iväg med en Sivanhund som nästan hänger i kopplet som är alldeles för kort. Hussen med jämthunden cyklar bakom så Sivanhunden vill ju hellre busa lite med dem än följa med mattes tempo. Och med är även mellanKillen i baksuget.
Så cyklar/dras/springer 5 /9 delar av familjen iväg till golfbanan.
Matten får syn på rådjuret så hon börjar sakta in och kastar sig av cykeln i farten. Sivanhunden fattar fortfarande ingenting och vill mycket hellre umgås med kompisen bakom.
Inte ens när rådjuret springer iväg så märker Sivanhunden av nåt.
Matten doppar till slut nosen i ett spår och Sivanhunden ? Hon bara spanar efter jämthunden. Men till slut känner hon nåt - och börjar rusa runt runt först i cirklar, sen ner i buskarna, upp på backen igen , sen ner och in i riset, med matten hängande efter i kopplet. Matten som vet att Sivanhunden är på väg åt helt fel håll drar med henne upp och börjar gå i rätt riktning. Då får Sivanhunden fart.
Hon drar och drar springer så gott det går, snabbaste draghundsekipaget skulle inte ha en suck att hänga med.
Sivanhunden drar, springer, flåsar - och skällgnäller av iver. Alldeles tokig.
Ända in i skogen, över en bäck ( Sivanhunden är inte så sugen på vatten i vanliga fall) och vidare in i skogen, över stock, över sten och genom ris.
Till slut tycker matten att det räcker och klappar om Sivanhunden och är såååååå himla glad.
Sivan hunden är inte alls sugen på att ge sig av hemåt utan vill gärna fortsätta den spännande ( men jobbiga - det är inte lätt att jobba när matten hänger i kopplets andra ände ) jakten.
Väl hemma så vill Sivanhunden gärna ge sig ut igen.

Och matten ?
Hon har landat i soffan igen...
Men väldigt väldigt glad !!!

Hoppas ni andra också har nåt att glädjas över idag !
Sov gott !


Kommentarer
Postat av: Maria

Kvällsnöje ;)

2010-05-20 @ 22:44:21
URL: http://mejan.blogg.se/
Postat av: Anki

Vad kul :) Hoppas ni ha det bra där uppe, trots allt vatten ;)

2010-05-21 @ 08:12:05
URL: http://larssonangelicaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0