tre totalt= lyckat !

Tre fällda rådjur blev det totalt. Av tre olika skyttar.
Hon fungerar bra Sivanhunden, skulle behöva mer rutin men det kommer. Hon är trång i söket och har lite svårt att klura ut var de gått, men det kommer väl med lite mer rutin. Hon skäller bra. Håller i rätt bra också. Idag blev det nog 45 minuter kanske en timme som längst men förra helgen hade hon hållt på en och en halvtimme då maken kopplade henne. Och hon tycktes inte vara klar.
Nu skulle jag vilja få henne på harspår och rävspår, igen, och gärna få skjuta - om vi får till det.
Hoppas även få gå spårkurs och prov till våren då hon spårar bra.
Men kallt var det. Storkillen och jag stog en dryg timme och väntade och passade, jag var riktigt klädd, storkillen sämre, så det blev lite kallt till slut - trots tranflygflaxahoppande och fotbollsdans.

Sen gjorde maken en klassiker - igen...
Vi tjaffsade i morse, eller redan igårkväll, då han inte är nån tekniknisse alls. Så Storkillen undrade om han satt igång laddarna på pejlarna och fixat med radiona, men icke då, det skulle han göra i morse. Och vi som vet hur han är när vi ska iväg vi bara suckar. För tidsoptimist och noll koll på var prylarna finns är ingen bra kombo.
Men det gick bra vi hann fika ( då blev jag i o f s av med mackan eftersom maken trodde det var hans= jag var inte så glad... )
och tog oss iväg i tid. Väl framme drack vi kaffe och fick bulle samtidigt som alla kollade pejlare och fick in halsbandet så de skulle se var hon var. Vi fick också med oss en handenhet. Men det var så konstigt då den visade att hon var på samma ställe hela tiden.
Det visade sig att maken tagit på Sivan fel halsband. Han tog det som var avstängt... Så det var ingen som såg var hon var. Gaaaaaa. Som tur var kom hon fram till det skjutna rådjuret så hon blev fasttagen.

Men det var en trevlig tur. -15 grader och lite snöflir i luften. Skönt. Men också skönt att komma hem och duscha, elda i kaminen, fika lite och sova en stund på soffan. Nu försöker jag dricka ett glas vin - men det går dåligt. Får nog bli julmust i stället. Lika gott det.
Lilla K ska sova borta mellanK har kompis på övernattning och jag tror det blir en lugn kväll.
Ha det gott alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0